Созопол е номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017г.

Созопол е номиниран за най-добра европейска дестинация за 2017 г. от организацията EuropeanBestDestinations.

Това стана ясно по време на церемонията по награждаването на замъка „Влюбен във вятъра“, който през тази година бе класиран на четвърто място сред най-красивите замъци в Европа от същата организация.

На събитието присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Созопол Панайот Рейзи и др, съобщава пресслужбата на министерството на туризма.

„Подобни атракции, като замъкът в Равадиново, ни помагат да удължим сезона и да предложим повече преживявания на туристите по българското Черноморие“, каза министър Ангелкова.

Ръст на туристите

„Само за месец юни Южното ни Черноморие е посрещнало повече от четвърт милион туристи, което е над 20% ръст в сравнение с миналата година“, съобщи Николина Ангелкова.

Ravadinovo2
Замъкът „Влюбен във вятъра“

Приходите от реализираните нощувки в област Бургас през юни са над 73 млн. лв., което е над 35% увеличение в сравнение с юни 2015 г.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ в с. Равадиново, община Созопол, е класиран на 4-то място в престижното ранкиране на EBD.

Първите три места в класацията се заемат от дворецът Пена в Португалия (първо място), дворецът Алказар в Испания (второ място) и дворецът Нойшванщайн в Германия (трето място). Селекцията е била извършена на два етапа: подбор от жури от 9 професионалисти в сферата на туризма (пътнически агенции, туроператори, журналисти, директори на туристически офиси) и след онлайн гласуване на над 10 000 души от 109 държави.

EuropeanBestDestinations (EBD) е европейска организация със седалище в Брюксел, която се фокусира върху развитието и промотирането на културата и туризма в Европа. Тя работи в партньорство с EDEN мрежата и с всички водещи европейски туристически офиси и покрива над 355 дестинации в Европа.

- реклама -