Ивет Лалова

Ивет Лалова не стартира на 100 м. в Рио. Ще бяга на 200 м.

Българската лекоатлетка Ивет Лалова се отказа от участие на полуфиналите в спринта на 100 метра от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Ивет е почувствала леки болки, предизвикани от разтежение, обявиха от Българския олимпийски комитет. Лалова е преминала преглед в поликлиниката на Олимпийското село.

След консултации с лекарския, треньорския щаб и с медицинския делегат,  Лалова е решила да не рискува и да пропусне бягането.

Ивет Лалова спринтира на 200 метра

Българската лекоатлетка Ивет Лалова обяви в социалните мрежи причината, която я принуди да се откаже от участие на полуфиналите в спринта на 100 метра в Рио 2016. Тя обясни, че има контузия, но преди всичко отказването й е предпазна мярка за по-силно представяне на 200 метра.

„Здравейте приятели, непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100м вчера и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200м, която започва в понеделник взехме решение да не стартирам на полуфинала на 100м тази вечер, за да избегнем рискове и евентуална контузия. Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%“, обяви спринтьорката във „Фейсбук“.

Сериите на 200 метра са в понеделник и започват от 15:35 часа.

32-годишната състезателка има един златен медал в бягането на 200 метра от европейско първенство, но в зала – през 2005 г. в Мадрид.

- реклама -