БОК с официална позиция за Дънекова

Ръководството на българската олимпийска делегация в Рио бе уведомено за Решението на Международния арбитражен съд, с което се уважава решението на МОК във връзка с положителните допинг проби на Силвия Дънекова.

1.На спортиста се отнемат правата да участва в Олимпийските игри Рио 2016.

2.Спортистът се изключва от Олимпийските игри Рио 2016

3.На спортиста се отнема акредитацията за Олимпийските игри Рио 2016

Силвия Дънекова ще трябва да напусне олимпийското село, а самото наказание извън Игрите ще бъде взето и обявено от Международната федерация по лека атлетика, съобразно нейните критерии и разпоредби за санкции в подобни случаи.

Треньорът на Дънекова: Шок е за мен, Силвия тръгна чиста за Рио

Треньорът на хванатата с допинг българска лекоатлетка Силвия Дънекова – Румен Ангелов, е шокиран от скандала около своята възпитаничка и е категоричен, че тя не е взимала забранени стимуланти преди заминаването си за Бразилия.

„До момента на заминаването за Рио Силвия е проверявана 6 пъти и все отрицателни са резултатите. При подготовката си беше доста болна и не е пила дори лекарства, за да не попадне нещо в организма й. Гарантирам, че Силвия тръгна напълно чиста за Рио, не е употребявала никакви препарати. “, коментира Ангелов пред Нова телевизия.

Той каза още:„Нищо не разбирам от тези неща, не съм лекар или биолог. Този препарат аз не мога дори да му произнеса името му. В разговорите ми с Бразилия с най-различни хора и със Силвия, тя е категорична, че нищо не е правила. Останалите също не могат да ми дадат отговор.“

 

- реклама -