турските медии

Турските медии: Борисов ще вземе главите на всички хора на Гюлен в България

Интересни интерпретации правят турските медии на интервюто на премиера Борисов, дадено пред Нова след експулсирането на гюлениста Абдуллах Бююк.

Изданията в южната ни съседка, особено проправителствените, цитират в заглавията си Бойко Борисов да казва, че „ако трябва, ще вземе главите на всички хора на Гюлен“, съобщи БГНЕС.

Ето и самото интервю: Премиерът: България е много уязвима, мигрантите могат да залеят страната

Вестник „Сабах“

„Ще дадем главите на всички от ФЕТО“ е заглавието във вестник „Сабах“. Под колажа със снимките на Борисов и главния враг на Турция Фетхуллах Гюлен е уточнено, че по повод вчерашното предаване на Абдуллах Бююк премиерът ни днес е обещал, че „ако се налага, ще предаде главите на всички членове на ФЕТО“.

Борисов е цитиран да казва, че ние ще продължаваме да поддържаме много добри взаимоотношения с правителството и президента на Турция, както и че Бююк е само един от общо 25 000 души, върнати по този начин.

Вестник „Стар“

Вестник „Стар“ пише: „Борисов: Главите на всички от ФЕТО ще бъдат дадени на Турция“. В текста, който е като под индиго от „Сабах“, се уточнява, че премиерът на България днес е отхвърлил медийните нападки и реакции по повод предаването на Абдуллах Бююк.

Вестник „Йени шафак“

В „Йени шафак“ заглавието е почти същото: „Ще дадем главите на всички“, а в подзаглавието се уточнява, че заклинанието на българския премиер е заради страха от бежанската заплаха. От същия вестник научаваме, че „Протестна мрежа“ днес започва митинги с искането за незабавна оставка на правителството, а поводът за тях е предаденият вчера на границата при Капитан Андреево – Капъ куле Абдуллах Бююк.

- реклама -