чужденци

МВР удари трафиканти на хора и прибра над 160 чужденци без документи

166 чужденци без документи за самоличност е задържала полицията в София само през последното денонощие, съобщиха от МВР.

След екстрадицията на гюлениста Абдуллах Бююк, който бе заловен без документи, органите на реда са започнали специализирани операции срещу незаконното пребиваване на чужденци в столицата. През последното денонощие софийските полицаи са проверили около 300 души. 166 от тях, които били без документи, са задържани в различни полицейски управления за установяване на самоличността и произхода им, след което ще бъдат предадени на различни служби.

Граничарите спрели 12 опита на емигранти

БългарияЗа ден са били предотвратени 11 опита на близо 200 емигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

Вчера на ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион по спогодбата за реадмисия с Гърция са върнати 11 граждани на Ирак, преминали нелегално гръцко-българската граница.
Граничари от Драгоман са задържали 53 чужденци при опит да преминат нелегално българо-сръбската граница.
Граничните полицаи от Елхово са предотвратили 11 опита на 150 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

Удар по трафика на хора

160812_BOP_VARNA_SUT_2Варненската полиция, заедно с ГДБОП е разбила престъпна група, занимавала се с трафик на хора и предлагане на сексуални услуги. В рамките на операцията са разкрити два нощни клуба в морската столица и Златни пясъци, в които се е извършвала проституция.

Иззети са парични суми в големи размери, ценни книжа, тефтери с графици за работа на жертвите, записки и счетоводство, отразяващо заработените суми, како и наркотици за собствена консумация. Установени са и множество жертви на престъпната група.

- реклама -