БСП дебат Корнелия Нинова

Нинова: Татяна Дончева настояваше да я номинираме за президент

Татяна Дончева е настоявала да бъде издигната за президент от левите партии, разкри тази сутрин пред Нова лидера на БСП Корнелия Нинова. Именно заради отказа на БСП и АБВ тя е започнала да атакува номинацията на ген. Румен Радев.

Нинова: „Татяна Дончева каза: „Или аз съм вашият кандидат за президент или отпадам”.

4709878Поведението на Татяна Дончева, Нинова определи като „истерия”. Преди два дни  „Движение 21“ се оттегли от преговорите за предизборна коалиция с АБВ и БСП, след което Дончева заяви, че двете леви партии са се договорили с ГЕРБ и ще участват на изборите без истински да гонят победа. Освен това тя е убедена, че кандидатурата на ген. Радев за президент е лансирана от оръжейното лоби.

Всички срещу генерала

Корнелия Нинова сложи партията на Татяна Дончева в едно с ГЕРБ и Реформаторите, защото също като тях тя била „от статуквото“. Доказвал го отказа й да играе като истински ляв политик и да подкрепи номинацията на военния летец.

Нинова: „Виждате ли какво се случва в последните седмици, откакто името на ген. Радев тръгна. В един глас скочиха, ГЕРБ, РБ, ПФ и Татяна Дончева. Без човекът е да излязъл още на терена.Това са партиите на статуквото, които управляват държавата – те скачат срещу промяната, която е БСП и лявото”

Вътрешно партийните противоречия

Лидерът на БСП не отрече, че на „Позитано“ 20 има противоречия около президентските избори и кандидатурата, но тя категорично смята, че проблемите не трябва да излизат извън стените на партийната централа.

Утре Националният съвет на БСП ще трябва да посочи официално името, което партията ще излъчи и подкрепи за кандидат за държавен глава.

„Ние ще спечелим президентските избори. Генерал Румен Радев не е предрешен. Ние ще внесем предложението, но това ще се реши на Националния съвет. Повече никой няма да решава еднолично.“ – заключи Нинова.

- реклама -