осуетиха

Руските служби осуетиха масови атентати на украински диверсанти в Крим (ВИДЕО)

Федералната служба за сигурност осуетиха извършването в Република Крим на терористични актове, подготвени от Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна. Това се съобщава в официално изявление на службата.

 

В диверсантите са открити взривни устройства с обща мощност над 40 килограма тротилов еквивалент и оръжия, с които разполагат само специалните части на Украйна. В престрелките с терористите са загинали служител на ФСБ и военнослужещ на руското министерство на отбраната.

Центърът за обществени връзки на Федералната служба за сигурност на Русия предостави на „Росия 24” кадри от операцията.

Обектите под прицел са били важни инфраструктурни обекти

 Целта на диверсиите и терористичните актове е била дестабилизацията на социално политическата обстановка в региона, съобщава „Руская весна“.

По данни на пресслужбата, в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия в нощта на 6-и срещу7-и август 2016 година, в района на град Армянск в Крим са открити група диверсанти.

При задържането на терористите в резултат на огневи контакт е загинал служител на ФСБ на Русия.

Задържани са лица, включително граждани на Украйна и Русия, оказали съдействие в подготовката на терористичните актове. Един от организаторите на провалилите се атентати е Панов Евгений Александрович, жител на Запорожка област, служител на Главното управление за разузнаване на министерството на отбраната на Украйна.

- реклама -