правителство вода Скопие хуманитарна помощ Македония

Изпращаме 20 тона минерална вода на Скопие

Правителството ще предостави 20 тона минерална вода за района на Скопие, осигурена от държавните горски стопанства.

Това беше договорено на оперативна среща между кмета на Скопие Коце Траяновски и началника на политическия кабинет на министър-председателя Анжелина Тотева, която по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов координира дейността по предоставяне на допълнителна помощ от страна на българските институции за бедстващото население. В срещата участва и главен комисар Никола Николов.Скопие вода помощ правителство

Готови сме за друга хуманитарна помощ

Създадена е организация да бъде отговорено и на други искания за хуманитарна помощ от страна на властите в Република Македония, съобщиха от правителствената информационна служба.

Преди това официалните български представители участваха в съвещание с ръководителите на местния оперативен щаб, на което бяха разпределени задачите на спасителите според спецификите на пораженията в различните квартали. Направен беше и оглед на терен на съвместната организация по търсене и спасяване на хора и отводняване.

правителство вода Скопие хуманитарна помощ

Четирите български екипа от ГД „ПБЗН” – МВР и от аварийно-спасителното звено на Столична община остават в Република Македония за продължаване на участието си в спасителната операция.

- реклама -