сн. БГНЕС

24 са вече жертвите от самоубийствения атентат в Кабул

24 са жертвите от самоубийствен атентат в Кабул вчера, извършен от „Ислямска държава“, съобщи правителството, цитирано от Франс прес. Специалните афганистански сили са убили високопоставен водач на Ал Каида, издирван и от САЩ.

Вчера атентатор камикадзе се взриви на алея, водеща до образователен център в западната част на афганистанската столица, когато бил забелязан от охраната. Отговорност за нападението пое терористическата групировка „Ислямска държава.
сн. БГНЕС

„Равносметката от терористичното нападение вчера е 24 убити“, съобщи днес Тарик Ариан, говорител на вътрешното министерство. Броят на ранените е 57, допълни Ариан.

Вчера Националната дирекция по сигурността – афганистанското разузнаване – съобщи в туитър за смъртта на Абу Мухсин ал Масри, египтянин, определян като втория човек в Ал Каида в индийския подконтинент, съобщи Франс прес.

сн. БГНЕС

Ал Масри бе убит при операция на Националната дирекция по сигурността в окръг Андар, провинция Газни, в източната част, съобщи пред АФП служител на дирекцията, пожелал анонимност. Един от помощниците на Ал Масри, който е в контакт с талибаните, бе заловен, допълни същият източник.

Името на Ал Масри е в списъка на ФБР с най-издирваните терористи.

Заповед за арестуването му бе издадена от САЩ през декември 2018 година след обвинения срещу него за предоставяне на подкрепа и ресурси на чуждестранна терористична организация, както и за заговор с цел да бъдат убити американски граждани, посочи ФБР.

Афганистан преживява нова вълна на насилие въпреки преговорите между талибаните и правителството в Кабул за спиране на войната, която продължава от десетилетия, отбелязва АФП.

- реклама -