Етрополе стрелец, Ловеч, стрелба, Нова година, жена Мездра, дете, загинало, версии

24-годишен уби пенсионер за 20 лева и телефон

24-годишен мъж е задържан и привлечен като обвиняем за извършен грабеж, придружен с убийството на пенсионер в с. Дъбово, обл. Стара Загора, съобщават от прокуратурата. При грабежа мъжът е отнел 20 лева и мобилен телефон от 74-годишния И.Х. Грабежът е придружен с убийството на възрастния мъж.

Мъжът е открит мъртъв, паднал на земята до входната врата на къщата си, с кръв по лицето. Открил го е синът му. Тялото на пострадалия е намерено пред остъкленото предверие, водещо към стаите на дома, като едно от стъклата на вратата е било счупено. При проведените първоначални действия по разследването е установено, че по тялото на И.Х. имало травматични увреждания и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба.

Извършеното деяние представлява тежко умишлено престъпление и се наказва с от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Мъжът е аресутван с прокурорска заповед за 72 часа. Предстои внасяне на искането в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. „задържане под стража” спрямо него.

- реклама -