Вицепремиерът Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокуратурата

Вицепремиерът Валери Симеонов е внесъл сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, за да се провери работата на Министерството на туризма.

Поводът са твърденията на вицепремиера за незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведения на морски плаж Слънчев бряг Юг.

Министърът на туризма няма абсолютно никакви права да продава плажове. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че тя продава държавен плаж.

Ангелкова заяви, че министърът на туризма единствено управлява плажовете. „Аз не споря с Валери Симеонов“, каза тя и посочи, че неговите съветници са го подвели.

Тя поясни, че по закон, когато един плаж се подготвя за концесия или да се отдава под наем, се прави проверка дали специализираната карта съответства на кадастралната.

„Това е техническа процедура, която е направена от мен като министър съгласно моите правомощия, които ми дава гл. 6 от Закона за кадастъра и имотния регистър. Изобщо не става дума за каквато и да е продажба, на каквото и да било“, заяви Ангелкова.

Тя поясни, че кадастърът е към МРРБ и това е министерството, което отговоря за държавната собственост и трябва да се направи обща преценка дали е необходимо за този плаж да се прави съответствие между специализираната и кадастралната карта.

- реклама -