съвместни екипи граница българо-гръцки проверки

Започват българо-гръцки проверки на границите

Съвместните контролни проверки се осъществяват на реципрочен принцип в пограничните райони на Кулата – Промахон, Илинден – Ексохи, Свиленград – Орменион, Ивайловград – Кипринос, Златоград – Термес и Маказа – Нимфея. Това съобщиха от МВР.

По предварително изготвен график български пътни полицаи се включват в проверки на територията на Гърция, а към патрулиращите екипи от ОДМВР – Благоевград, Хасково, Кърджали и Смолян ще се присъединят техни гръцки колеги.

Внимание шофьори!

В периода 5 август – 30 октомври смесените екипи ще следят приоритетно за спазване на скоростните режими, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, валидност на документите на водача и на превозното средство – свидетелство за управление на МПС, свидетелство за регистрация на МПС, задължителни застраховки и други, както и за техническото състояние на автомобилите.

Пътните полицаи ще осъществяват и контрол по отношение контрабандата на цигари и други стоки, както и за превозване на хора с нередовни документи за пребиваване.

На територията на страната контролните проверки се осъществяват с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис. Полицейските служители от изпращащата държава ще изпълняват дейността в националната си униформа. Те са със статут на наблюдатели, полицейското правоприлагане се осъществява от служителите от страната – домакин.

- реклама -