международният ден

Днес е международният ден на бирата

На 5 август се отбелязва международният ден на бирата. Любителите на пивото почитат тази дата вече девета поредна година.
Според организаторите на празника тази година той ще включва 334 събития в 193 града и 46 страни. Сред тях са в Австралия, Бразилия, Канада, Коста Рика, Англия, Франция, Германия и др.
BIG_interlax-prague-beer-festival-1-(Custom)_1461589680255По традиция на тази дата хората се събират да пият бири или измислят други интересни инициативи. В Калифорния например си организират екскурзия с влак, която включва посещение на 6 кръчми за един следобяд.

Бирата- любимо питие и у нас

Според проучване бирата е предпочитана от над две трети от хората у нас, като повечето от тях са мъже. Българинът е изпил миналата година средно 72 литра, равняващи се на 218 чаши от 0,33 литра.

imagesСред любопитните факти за бирата са, че в нея има витамини и заздравява костите. Пивото е обявено за невинно и по отношение на така нареченото бирено коремче, а авторът на книгата „Митът за храната“ твърди, че белгийската бира може да помогне в отслабването.

- реклама -