фенове Варна Айтос Християн Гущеров показания Рашко пастрок Пазарджик палеж Пловдив задържани

23-ма фенове задържани преди и по време на мача Левски – Славия

23 футболни фенове са задържани преди и по време на снощния мач Левски – Славия. 21 във видимо нетрезво състояние не са били допуснати до стадиона.

В резултат на създадената от СДВР организация за охрана на обществения ред в столицата, не са регистрирани напрежение и инциденти по време на футболната среща за финала от Турнира „Купа България“.

Столичната полиция предприе стриктни мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Преди началото на мача на територията на столицата са били задържани 11 лица. Един от тях с наркотици и 10 – без документи за самоличност.

Посетителите на срещата са проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, в резултат на което са задържани 12 души: четирима за притежание на наркотици, трима с ножове, двама с маски, двама с пиротехнически изделия и един за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Един от задържаните,  във видимо нетрезво състояние, се е държал грубо и агресивно и е буйствал в помещението за задържани лица.

Общо 21 във видимо нетрезво състояние не са допуснати до стадиона.

- реклама -