Габриел

Еврокомисарят М. Габриел: Мобилизация на всички нива е ключът за изпълнение на стратегията за повече жени в сектора на технологиите

Мобилизация на всички нива е ключът за изпълнение на стратегията за повече жени в сектора на технологиите, смята еврокомисарят Мария Габриел.

Мобилизация на всички нива е ключът за изпълнение на стратегията за повече жени в сектора на технологиите, е заявила еврокомисарят Мария Габриел. Тя е участвала в откриването на конференцията в София „Овластяване на момичетата в дигиталната ера“, организирана от Международния съюз на телекомите с нейно съдействие. Това информират от представителството на ЕК у нас.

Събитието е събрало близо 300 участници, сред които момичета и млади жени, политици, жени лидери в дигиталната сфера.

Участието на жените и момичетата в сектора на информационните и комуникационни технологии е от решаващо значение, за да гарантираме, че изграждаме една приобщаваща цифрова Европа, е посочила Габриел.

Само 13 на сто от завършилите природо-математически и инженерни специалности в ЕС са жени. Заедно можем да се ангажираме със създаване на условия, които да вдъхновят и мотивират момичетата за образование и кариера в СТЕМ науките и в информационните и комуникационните технологии, е посочила Габриел.
Според изнесените от българския еврокомисар данни, жените представляват едва 21,5 на сто от всички, заемащи цифрови работни места.

Източник: БТА

- реклама -