Покемони гонитба надпревара НДК

Pokemon Go надпревара събра най-запалените фенове на играта в НДК

Ако днес случайно сте минавали през НДК, сигурно сте си помислили, че е настъпил часът на разпродажбите. Стотици младежи се събраха пред двореца в очакване на лов, но не за евтини стоки, а за покемони. Манията обхванала света, разбира се, не подмина и България.

Покемони гонитба надпревара НДК

Pokemon Go надпревара събра най-запалените фенове на играта

В 16 часа НДК отвори врати и тълпата устремно нахлу на партера и полуетажа, където бяха скрити покемоните и наградите за най-бързите. Разликата между голяма магазинна разпродражба и това сътезание се намираше само във вперените в телефоните погледи.
На състезание като на състезание – главният спонсор беше осигурил много награди.

Профил на покемон-маниака

Александър, ученик в 10 клас, има 10-то ниво в играта, сподели пред БГНЕС, че е наловил досега около 100 покемона в София. Лови покемони, защото „го кефи“. Няма почти никакви други хобита, не обича да чете, но не и да спортува. Чел е Вазов и Ботев, но не предпочита Шекспир, защото не му харесва.

Покемони гонитба надпревара НДК

Младо момиче, студентка по математика на име Лора, вчера си е инсталирало апликацията и днес е тук, за състезанието. „Харесва ми, че играта е навън, хората излизат, за да гонят покемони и не си стоят вкъщи„, каза тя. Според нея бързо ще й омръзне, защото в крайна сметка това е просто една игра.

Профилът на другите участници е сходен, всички те имат тази страст тук и сега и не смятат да изпускат късмета си.

Ловът на покемони в НДК продължава и утре.

- реклама -