Ереван сблъсъци полиция опозиция

Стотици задържани след опозиционен митинг и сблъсъци с полицията в Ереван

Стоици бяха задържани след сблъсъци с полицията по време на митинг на опозицията в арменската столица Ереван. Протестът се проведе снощи, в подкрепа на въоръжената група, която нахлу в полицейско управление и взе заложници.

Ереван сблъсъци задържани опозиция

„Задържани са 165 души“, съобщиха от пресслужбата на арменската полиция.

Снощи митингът на опозиция прерастна в шествие към окопирания полицейски участък. Група от протестиращите са се опитали да проникнат в отцепената територия. Там са извършени първите арести, включително на вице-предсетаделя на опозиционната партия „Наследство“ Армен Мартиросян.

опозиция полиция Ереван задържани

 

Мащабната акция по разгонването на демонстрантите се извърши паралелно от две страни. Пострадаха десетки, включително журналисти.

Заложническа криза

На 17 юли въоръжени превзеха полицейско управление със заложници в Ереван. След преговори те ги освободиха. На 27 юли те взеха лекари за заложници. Медиците бяха пристигнали по искане на похитителите за медицинска помощ. В момента са задържани трима служители на Бърза помощ, включително медицинска сестра.

Похитителите искат освобождаване на Жираир Сефалян, оставка на президента Серж Саркисян и формиране на ново правителство.

- реклама -