хакери демократическа партия руско разузнаване атака

Нова хакерска атака срещу Демократическата партия в САЩ. Подозират руското разузнаване

Нова хакерска атака крещу компютрите на Демократическата партия в САЩ. Тоз път е ударена системата, която се използва за анализи на данни.

За последния набег на хакерите стоят руските спецслужби. Това твърди The New York Times като се позовава на неназовани представители на правоохранителните органи на САЩ, ангажирани с разследването.

Твърди се също, че последната атака е свързана с предишните. За тях се счита, че са организирани от хакери, които се наричат Fancy Bear (Модерна мечка). Според източникът на изданието зад групата стои Държавното разузнавателно управление на Русия.

Както и предишните и сегашното посегателство се разследва от ФБР.

В началото на седмицата беше съобщено, че хакери са атакували сървъра на Националния комитет на Демократическата партия. В последствия стана ясно, че ФБР разследва взлом в мрежата на партията, която събира пари за кандидатите за конгресмени.

от щаба на Хилъри Клинтън изказаха предположение, че атаките са извършени от руски хакери, които са търсили компрометираща информация, с която да подпомогнат кампанията на Доналд Тръмп. Официално, Москва нарече обвиненията „безпочвени“ и ги определи като част от анти-руската кампания на САЩ.

- реклама -