Джошуа - Паркър

Антъни Джошуа се справи с Паркър, чака Уайлдър

Антъни Джошуа победи Джоузеф Паркър с единодушно съдийско решение. След 12-те рунда и тримата съдии дадоха победата на британеца – 119:109, 118:110 и 118:110.

Така 28-годишният Джошуа се справи с поредното предизвикателство в кариерата си, макар че в Кардиф за първи път в 21 срещи на професионалния ринг не успя да нокаутира свой съперник. Новозеландецът Паркър претърпя първа загуба след 24 успеха (18 с нокаут). Джошуа защити поясите си на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO), и отне трофея на 26-годишния Паркър във версията на Световната боксова организация (WBO).

Новозеландецът се бе подготвил добре за боя и го изигра стабилно тактически. Паркър обаче отстъпваше в технически план и повечето от ударите му не достигаха целта, което изигра ключова роля.

Джошуа - Паркър

„Бях концентриран и нащрек през всички 12 рунда. Джоузеф Паркър е световен шампион, така че знаех, че ще е много надъхан. Аз контролирах боя и бях готов за контраатаките му“, коментира срещата британецът.

Време е за мач с Уайлдър

Сега Джошуа не притежава само един пояс в тежка категория – този на Световния боксов съвет (WBC), който е в Дионтей Уайлдър.

Джошуа - Паркър

„Без риск, няма награда. Ще видим какво ще стане в края на годината. През всичките тези години британските боксьори трябваше да ходят в Америка, да плащат огромни пари, за да отидат във Вегас. Сега ще го направим в Лондон или Кардиф. Уайлдър или Фюри, за мен няма значение. Какво трябва да направя, за да победя Уайлдър? Да го кача на ринга и да го нокаутирам“, каза Джошуа.

- реклама -