Лондон камион велосипедисти италиански принц Седрик Хан

21-годишен италиански принц беше премазан от камион в Лондон. Забраняват тежките машини в града

Товарни камиони сеят смърт в Лондон

Представител на древен италиански род загина в Лондон под гумите на товарен камион. Кметът обяви, че има програма срещу тежките превозни средства в града.

Жертвата е 21-годишният принц Корсини, който карал предния ден велосипед по натоварена столична улица и бил влачен в продължение на 30 метра от товарен камион. Принцът загинал на място.

Филипо Корсини е учел в един от лондонските университети. По данни на вестник Evening standard, той произлиза от древен аристократичен род във Флоренция, Италия. Сред неговите предци са папа Климент XII (със светско име Лоренцо Корсини). Семейството сега се занимава с производство на вино и масла.

Инцидети с велосипедисти

Проблемът с повишената смъртност на велосипедисти по лондонските улици и пътища е един от най-острите на мегаполиса. През последните две години товарните камиони са причинили половината от смъртните случаи с велосипедисти в Лондон.

На 30 септември кметът Седрик Хан обяви, че планира от 2020 година да забрани влизането в британската столица на големи товарни автомобили, за да станат пътищата в британската столица по-безопасни за пешеходци и велосипедисти.

Планира се големите машини да бъдат класирани в различни категории според степента на видимост от кабината (по шестстепенна скала от 0 до 5 звезди).

Тези, които не се отличават с добра видимост и попаднат в най-ниската категория може да бъдат забранени от 2020 година, а от 2024 се планира в Лондон да могат да се движат само тези, които получат минимум три звезди.

Под забраната може да попаднат около 35 хиляди големи товарни камиона, които всеки ден се движат в Лондон.

- реклама -