бежанската политика

Меркел продължава бежанската политика въпреки атаките в Германия

Ангела Меркел обяви, че независимо от последните атаки в страната тя ще продължи емигрантската си политика.

На извънреден брифинг германският канцлер заяви, че страната й ще се справи с мигрантската криза, въпреки последните терористични актове в страната и Европа.

Меркел категорично отхвърли призивите за промяна на политиката й на гостоприемство към бежанците

На журналистически въпрос дали пред 11 месеца е знаела, „че притокът на терористи ще бъде цената, която Германия трябва да плати, за да демонстрира човешкото си лице“, Меркел обясни, че още от атаките в Париж е било ясно, че терористите могат да използват бежанския приток и било направено всичко възможно да се намали възможността за това.

През август миналата година, когато бе кулминацията на мигрантската вълна, тя произнесе фраза, която стана нарицателна: Ние ще се справим с това.

„Днес, както и тогава, аз съм убедена, че ще може да се справим с тази историческа задача – става дума за предизвикателство от исторически мащаб в по време на глобализацията. Ние ще се справим с това.“ – заяви германският държавен ръководител.

МеркелМеркел се закани, че правителството на Германия ще направи всичко, за да намери и привлече към отговорност организаторите на атентатите неотдавна в Европа и Франция.

По думите й властите в Германия обсъждат къде може да се въведат допълнителни мерки за сигурност.

Меркел: „Терористите „сеят страх и омраза между културите и религиите. Не приемаме това. Убийците искаха да подкопаят нашето чувство за общност, нашата откритост и желанието ни да помагаме на хората в нужда“

Меркел отклони въпроса дали отново ще се кандидатира за канцлер.

- реклама -