Спецслужбите в Армения с ултиматум към радикалите, окупирали полицейски участък

Службата за национална сигурност на Армения даде ултиматум на въоръжените представители на радикалната опозиция да напуснат полицейския участък в столицата Ереван, който държат от 11 дни, и да се предадат, предаде ТАСС.

„В противен случай отговорността за възможните тежки последици ще легне изцяло върху членовете на въоръжената група“, са казва в ултиматума.

Окупаторите на полицейския участък постоянно отправят искания

Тази вечер въоръжената група освободи един от медиците, които бе взела за заложници по-рано през деня. Медицинският екип бе отишъл за оказване на медицинска помощ на ранените членове на групировката, но нападателите задържаха онези, които бяха отишли да им помогнат.

2111062234Като условие за освобождаването им те поискаха при тях да дойде министърът на здравеопазването Армен Мурадян заедно с хирургически екип, който да извърши операция на място.

Министърът тръгна към завладяното от нападателите подразделение, но правоохранителните органи не му разрешиха да мине през загражденията, опасявайки се, че и той може да бъде взет за заложник.

При превземането на обекта в ръцете на нападателите попаднаха няколко униформени, сред които – и такива на високи постове. Те в крайна сметка бяха освободени.

продължаваВ района на полицейското управление опозицията организира няколко митинга в подкрепа на радикалите.

Исканията на радикалите

Нападателите, искат да бъде освободен арестуваният миналия месец опозиционер Джираер Сефилян. Освен това те настояват арменският президент Серж Саркисян да подаде оставка и да се състави ново правителство без членове на управляващата Републиканска партия.

- реклама -