Норвегия Johannes Hoesflot Klaebo
Йоханес Клабо имаше достатъчно време дори да вземе норвежко знаме и да финишира с него

Норвегия спечели и мъжката щафета в ски-бягането

Норвегия спечели златния медал в щафетата 4х10 километра на ски-бягането в Пьонгчанг. Триумфът идва ден след като и женската щафета взе златото. С този успех Норвегия поведе в класирането по медали на Зимните олимпийски игри, като вече има 9 златни, 8 сребърни и 7 бронзови отличия. Германия също има 9 титли, но само 4 сребърни и 4 бронзови медала.

Времето на норвежците бе 1 час, 33 минути, 04.9 секунди. Квартетът в състав Дидрик Тоенсет, Мартин Сундби, Симен Крюгер и Йоханес Клабо бе на трета позиция до средата на третия пост, като в един момент изоставаше с повече от 40 секунди. В последния пост златният медалист от спринта Клабо се развихри и отнесе Адриен Бакшайдер и Денис Спицов. Олимпийските атлети от Русия спечелиха сребърния медал, докато французите завършиха на трета позиция.

Норвегия подгони рекорда на СССР от Калгари

Скандинавците спечелиха пет от осемте титли до момента в ски-бягането. С деветте златни медала до момента те се доближиха сериозно до рекорда на Игрите. Той се държи от СССР с 13 титли от игрите в Калгари през 1988-а.

- реклама -