пияни

200 пияни шофьори хванати от КАТ за по-малко от седмица

200 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол и 50 други, карали дрогирани. Това са резултатите от специализираната полицейска операция на Пътна полиция, проведена от 3 до 9 юни в цялата страна.

„Операцията бе по линия Tispol и покри територията на всички европейски страни. Основният акцент бе установяването на водачи, управляващи автомобили след употребата на алкохол и наркотици. Проверени бяха над 20 000 водачи на превозни средства“, разказа инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция.

500 водачи са останали без шофьорските си книжки

Те са им били отнети тъй като не са платили в срок глобите си за пътни нарушения. 300 души пък са управлявали автомобил без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

От КАТ предупредиха, че подобни акции се предвиждат и през целия летен сезон.

„От 1 юни започна акция „Ваканция. Да пазим живота на децата на пътя“ и „Безопасно лято“. Особено силно е полицейското присъствие в района на учебните заведения, за да се обезпечи живота и здравето на децата. Прави впечатление, че родителите не използват обезопасителните колани и столчета за деца в автомобила, освен това спират върху пешеходните пътеки, пречейки на другите деца-пешеходци. Призивът ми е да бъдем родители за всички деца и да се отнасяме с уважение към всички участници в движението. Затова да подберем правилното място за спиране. Децата не знаят от коя страна е правилно да се слиза, а именно от дясно в близост до тротоара“, обясни полицай Мария Ботева от Пътна полиция
 

- реклама -