Феновете на Уелс фенове, Великобритания, футбол, спорт

200 000 посрещнаха героите от Уелс

Близо 200 000 души посрещнаха футболистите от националния отбор на Уелс при завръщането им от Евро 2016. Играчите на Крис Коулман стигнаха до полуфиналите на надпреварата, но там бяха спрени от Португалия.

Кацането на самолета с героите от Франция беше съпътствано от традиционното за специалните полети – воден поздрав от противопожарна кола.

Първият министър Карвин Джоунс също се включи в церемонията и поздрави Гарет Бейл и компания. Националите на Уелс преминаха през Кардиф с открит автобус под овациите на хиляди свои привърженици.

„Това са невероятно сцени и ние никога няма да ги забравим. Много е специално да видим какво означава представянето ни за цялата страна. Усещането е уникално. Няма по-голяма чест от това да носиш червената фланелка на Уелс, а да го споделиш с всички тези фенове е невероятно“, каза Бейл.

Селекционерът Коулман също остана впечатлен от посрещането.

„Невероятно е! Никога не сме си представяли, че ще получим такова посрещане. Още от летището бяхме съпровождани от голям брой хора и всички те показаха колко горда нация сме всъщност“, заяви специалистът.

„Уелският футбол вече никога няма да бъде същият. От нас зависи да запазим страстта и амбицията си като отбор и да продължим да радваме всички в Уелс“, допълни Коулман.

- реклама -