20-метров гейзер блокира центъра на София (Снимка)

20-метров гейзер блокира движението в самия център на София. Той е до столичното Първо училище, а причината за него е авария на „Топлофикация“.

От близо час гейзерът пръска гореща вода, като струята е с височината на четириетажна сграда. Това разказаха очевидци. Потребител в социалната платформа „Екс“ пък пусна снимка.

Гейзерът е на кръстовището на ул. Дунав и ул. Росица. Спряно е  подаването, но трасето е огромно и трябва да се изтече водата.

20 м гейзер с вряла вода на кръстовището на ул. Дунав и ул. Росица Снимка: Twitter/@pravdoliub_i

20 м гейзер с вряла вода на кръстовището на ул. Дунав и ул. Росица Снимка: Twitter/@pravdoliub_i

Пред FN очевидци разказаха, че гейзерът е предизвикал любопитството на жителите на квартала. Около изригналата струя гореща вода са се събрали десетки любопитни хора, които наблюдават опитите на работниците да спрат гейзера.

Заради огромния гейзър е затруднено и движението в района, като се налага колите да правят нарушение. Причината е, че уличките в района са еднопосочни и веднъж стигнали до аварията автомобилите трябва да влязат в забранена улица, за да успеят да се измъкнат. Това от своя страна предизивиква сериозни задръствания около булевард „Додуков“. Друга причина за затруднения трафик е факта, че аварията е в района на три училища – СМГ, 1 СУ и Механотехникума, където сутрин стотици родители водят децата си.

Източник: 24 часа

- реклама -