20 км е опашката преди ГКПП „Кулата“

20 км колона от автомобили се е образувала преди граничен пункт „Кулата“ в посока Гърция, съобщи Фокус. Колоната започва от автомагистрала „Струма“, малко след Сандански. Някои автомобили се връщат в посока Сандански в аварийната лента.

Причината

Причината за километричното задръстване на автомагистрала „Струма“ е забавянето на граничните служители при обработката на документите на ГКПП „Кулата-Промахон“. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин дежурният служител в Областна дирекция на МВР-Благоевград. Той обясни, че положението е такова всяка събота и неделя, дори и в ранните часове на деня. Препоръчително е пътуващите към Гърция да преминават през някой от останалите гранични пунктове „Маказа-Нимфея“, „Златоград-Термес“, „Илинден-Ексохи“, „Ивайловград-Кипринос“ и „Капитан Петко войвода-Орменион“, с цел по-бързото преминаване.
Задръстване на ГКПП „Маказа“ още преди съмване, опашката е над 2 км

Над 2 км беше опашката на ГКПП „Маказа“ към 7,30 ч. днес. Струпването на автомобили на пункта е още преди съмване. Трафикът до границата също е изключително натоварен. По кръстовищата на кърджалийския булевард Беломорски, по който минават пътуващитe за Гърция, вече се образуват тапи. Автомобилите са предимно пловдивски, пазарджишки и хасковски. Румънските коли са малко.

- реклама -