спешна помощ

20-годишна загина при катастрофа на столичния бул. „България”

20-годишна жена е загинала при тежка катастрофа в неделя вечерта на столичния бул. „България”. Инцидентът е станал в отсечката между Околовръстния път и бул. „Тодор Каблешков”.

Автомобилът е самокатастрофирал, обясниха от пресцентъра на МВР, цитирани от Нова телевизия. На прав, но мокър участък колата е излязла от пътя и се е ударила в дърво. Загиналата се е возила в автомобила.

Шофьорът е тестван за алкохол и наркотици. Пробите са отрицателни.

Двама пешеходци бяха отнесени

Това се е случило при два отделни инцидента в Благоевград. Пострадалите са транспортирани за лечение в столични клиники.

Около 19 ч. снощи лек автомобил „Мерцедес” блъска 58-годишна жена на кръстовището до полицията между улиците „Владо Черноземски” и „Менча Кърничева”.

С фрактура на таза и травма на главата пострадалата жена към 21 ч. снощи е транспортирана за лечение в МБАЛ „Св. Ана” в София. Няма опасност за живота й.

Малко след 2 ч. тази нощ такси блъсна 38-годишен мъж от гр. Рила, вървящ по пътното платно. Това е станало на излизане от завоя на пътя парк „Бачиново”-Благоевград над бейзболното игрище.

Мъжът е с политравма, включително фрактура на черепа, употребил е алкохол. В 7 ч. тази сутрин започна подготовка за транспортирането му за УМБАЛСМ „Пирогов”.

Инцидентите от изминалата нощ са са трети случай на пострадали пешеходци в Благоевград в рамките на само два дни. В петък, 56-годишен мъж почина, след като беше блъснат от товарен автомобил на ул. „Яне Сандански” в жк. „Струмско”.

- реклама -