сн. БГНЕС

20 години затвор за Викторио за убийството на жена му и бебето им

Софийският градски съд постанови 20 години затвор за Викторио Александров, който уби жена си и едногодишната им дъщеричка Никол. Двойното убийство беше извършено през 2018 г. в столичния квартал „Надежда“.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Викторио, очакват се мотивите на съда за по-леката присъда. В края на делото Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения. Заяви, че съжалява за случилото се.

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.

Историята на двойното убийство:

Около 14 ч. на 29.10.2018 г. Викторио отишъл да види детето си. Между него и Дарина Министерска възникнал конфликт. Той ударил жената с юмрук в главата и тялото, след което извадил оръжие, насочил го към нея и произвел два изстрела. Куршумите попаднали в областта на брадичката и шията, в резултат на което пострадалата паднала. Подсъдимият взел детето и напуснал апартамента. Отишъл с него до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон. След това се придвижил към кв. „Илиенци“, където обядвал в заведение за обществено хранене. Впоследствие, след като спрял на автостоп лек автомобил, заедно с дъщеря си отишъл в жк. „Хаджи Димитър“.

Няколко часа по-късно, Викторио поръчал такси за жк. „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това и към с. Долни Богров. За целта подсъдимият употребил сила, като нанесъл на водача удар с пистолет в областта на тила. Заплашил го с думите: „Ако изпълняваш това, което ти казвам, ще живееш“. През цялото време държал дулото на оръжието опряно в шията на мъжа.

При пристигане в селото, подсъдимият Викторио, заедно с малолетното си дете, се подслонили в тухлена постройка в близост до пътя.

Междувременно родителите на пострадалата Дарина посетили жилището, обитавано от дъщеря им. С помощта на ключар успели да влязат и открили безжизненото тяло на жената. По техен сигнал започнало издирване на Викторио и дъщеря им от органите на МВР. В резултат на действията им местонахождението им било установено.

При пристигането на полицейския екип мъжът и детето спели. Подсъдимият се събудил, а малко по-късно произвел изстрел срещу дъщеря си. Насочил оръжието и срещу себе си, опирайки пистолета до главата си. Заслепен от прожекторите на полицаите, Викторио натиснал спусъка и произвел изстрел, но, отдръпвайки се инстинктивно, не успял да се простреля.

- реклама -