20 години затвор за мъж, убил майка си

20 години затвор получи мъж, убил майка си по особенно жесток начин. На 15 ноември 2021 г. е постановена осъдителна присъда от Софийски градски съд (СГС) по внесен на 28.07.2021 г. от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт срещу Р.М. за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, т. 6 и т. 6а, вр. чл. 115 от НК.

Това съобщиха от пресцентъра на СГП. На подсъдимия е наложено поисканото от прокурора наказание 20 години затвор. Постановено е наказанието да се изтърпи при първоначален строг режим. Подсъдимият Р.М. живеел с майка си Р.Ц. в жилище в гр. София, ж. к. „Дианабад“. Р.М. злоупотребявал с алкохол и често влизал в конфликти с майка си.
На 10 март 2019 г. вечерта между подсъдимия и Р.Ц. възникнал конфликт, при който майката отправила поредна забележка към сина си по повод злоупотребата с алкохол.

Убийство в Пловдив. Мъж преби до смърт съпругата си

Около 23.00 часа на 10 март 2019 г., носейки нож, обвиняемият влязъл в стаята при майка си и започнал да нанася удари с ножа в областта на горната част на тялото ѝ. По този начин Р.М. умишлено умъртвил Р.Ц. чрез нанасяне на прободно-прорезни и порезни наранявания. Смъртта се дължи на засягане на жизненоважни органи и остра травматична кръвозагуба.
Деянието е извършено по особено мъчителен за Р.Ц. начин.

Жертвата е имала възможност да осъзнава случващото се и да изпитва силни болки и страдания. Деянието е извършено при условията на домашно насилие, тъй като е предшествано от системно упражняване на психическо насилие. Подсъдимият е на 44 години, със средно образование, безработен и осъждан. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд.

- реклама -