Дака, нападение, заложници

20 чужденци са убити в щурмувания от терористи ресторант в Бангладеш

20 чужденци са убити в щурмувания от терористи ресторант в Бангладеш. Шестима терористи са застреляни при нападението на ресторанта „Холи Артизан Бейкъри“( Holey Artisan Bakery) в столицата на Бангладеш Дака, съобщи ТАСС, като цитира пресконференция на бригадния генерал Наим Асраф Чаудури.

Дака, нападение, заложнициДвадесетте убити са чужденци, главно италианци и японци, е уточнил за АФП представителят на армията Шахаб Удин. В хода на операцията правоохранителните органи на Бангладеш са успели в да освободят 13 души, включително трима чужденци – граждани на Япония и на Шри Ланка.

Припомняме ви, че група от шестима въоръжени нападатели щурмува ресторант в район на Дака, където са разположени дипломатически представителства. Те нахлуха в популярното сред чужденците заведение, откриха огън и взеха заложници.

Отговорност за атаката пое Ислямска държава.

Дака, нападение, заложнициПо-рано днес премиерът на Бангладеш Шейх Хасина обяви, че страната е решена да сложи край на тероризм.

В изявление след приключване на операцията по освобождаване на заложниците,  тя заяви: Това е отвратителен акт. Какви мюсюлмани са тези хора? Те нямат никаква религия.

Народът трябва да даде отпор на тези терористи. Моето правителство е решено да изкорени тероризма и активизма в Бангладеш, подчерта Шейх Хасина.

- реклама -