Ница герои наградени орден

Ница награди своите трима герои

Трима граждани на Наца бяха наградени с медала на града, заради героичното им поведение в нощта на 14 юли, когато камион се вряза в хората, излезли да празнуват националния празник на Фрнация. Шефът на регоналния съвет на Прованс- Алпи- мазурен бряг Кристиян Естрози отбеляза смелостта на наградените, благодарение на които „вероятно са били спасени стотици животи“.

Ница герои награда орген

Ето кои са тримата герои

 

31-годишния Александър – кранист, спокойно разхождащ се по крайбрежната улица на Ница. Това е човекът, който стотици камери на мястото на събитието запечатаха да виси на вратата на камиона-убиец, управляван от Мохамед Булел. Мъжът е хвърлил своя велосипед, виждайки как камиона се врязва в тълпата и буквално увисва на вратата му. До момента, в който терористът достига оръжието си и го насочва към него.

В този момент към камиона се приближава управляващия своя мотопед 49-годишен Франк. Той е сътрудник на летището. Дори успява няколко пъти да удари Булел. За щастие оръжието засича.

26-годишният Гуенаел. В момента на трагедията той се намира на плажа. Отначало тръгнал да гони камиона, но виждайки, че полицаите откриват стрелба по терориста, той се хвърля върху един от пешеходците и го закрива с тялото си от летящите куршуми.

Френските медии отбелязват, че първоначално двама от героите са били приети като съучастници на Мохамед Булел и са задържани за разпит.

В резултат на терористичния акт в Ница загинаха повече от 80 души, а повече от 200 бяха ранени. Терористът беше застрелян от полицията.

- реклама -