1984: Оригиналната версия на Принс на Nothing Compares 2 U

Наследниците на Принс пуснаха оригинала на Nothing Compares 2 U от 1984-а година. Версията на песента, изпълнена шест години по-късно от Шиниъд О’Конър, се превърна в световен хит и донесе огромна слава на ирландката. Версията на Принс е по-рок и с повече инструменти. Тогава музикантът има връзка със Сузана Мелвоан, която пее в бекинг вокалите. Но песента е по-скоро насочена към икономката му Санди Скипиони.

„Сузана ставаше все по-важна за него. По-важна от всички други жени. Тогава обаче Санди напусна, защото баща ѝ почина от инфаркт. А тя движеше живота на Принс. Той постоянно питаше кога ще се върне“, спомня си Сюзан Роджърс – звукоинженерът на Принс.

Принс

Строфи, посветени на напуснала икономка

„Принс написа текста за един час. После записа инструмент след инструмент, миксирайки и оправяйки едновременно. Той не живееше с никого, но пишеше за домакински неща. Текстът „all the flowers that you planted in my back yard went out and died“ е за Санди. Няма кой друг да посади цветя за него. Но те нямаха романтична връзка или нещо подобно. Просто тя му липсваше. И поради тази причина той се раздели с песента – не искаше да се представя в такава светлина“, добавя Роджърс.

 

 

- реклама -