Хоя Бачу – мистериозната гора на Румъния

Имате ли смелостта да се потопите дълбоко в пределите на гора, за която от десетилетия насам хората разказват страховити истории и стотици са били свидетели на различни аномалии? Това е гората Хоя Бачу в Румъния.

Обвита в мистика, тя е място, на което местните категорично отказват да стъпят, щом падне мрак.

Хоя Бачу - мистериозната гора на Румъния

Гората Хоя Бачу е загадъчна местност, недалеч от град Клуж Напока и известна с това, че е обитавана от призраци. Днес за нея се говори като за „Бермудския триъгълник на Трансилвания“. Местоположението на гората също сякаш не е случайно. Областта Трансилвания моментално извиква в съзнанието асоциации с граф Дракула.

Хоя Бачу - мистериозната гора на Румъния

Хоя Бачу - мистериозната гора на Румъния
Хоя Бачу носи репутацията на местност със силна паранормална активност и множество необясними събития.

Съществуват сведения за призраци, мистериозни явления, за образи и лица, фигуриращи в снимки, които не са били видими за невъоръженото око, а през 1970 г. дори за НЛО.

Хоя Бачу - мистериозната гора на Румъния

Тези, които са се осмелили да стъпят в гората, споделят за силна тревожност и усещане, че са били непрекъснато наблюдавани от някой или нещо. Растителността също е странна на вид. Дърветата имат необикновена форма, а по пъновете и клоните се вижда необяснимо овъгляване.

Хоя Бачу носи името на овчар, който изчезва безследно заедно със стадото си от 200 овце.

Повечето хора, които живеят в близост, се страхуват да влизат в гората, понеже вярват, че историите и легендите, които се носят за нея, са истина. Те вярват, че ако стъпят там, никога няма да се завърнат у дома.

Много от местните жители, които са били достатъчно смели да навлязат в Хоя Бачу, се оплакват от физически наранявания, обриви, гадене, мигрена, изгаряния, депресия и други необичайни усещания. Електронните устройства спират да функционират или се отчитат неизправности. Някои изследователи на паранормалното обясняват това с наличието на силна свръхестествена енергия.

Хоя Бачу - мистериозната гора на Румъния

Гъстата гора се прочува още през 1960 г., когато биологът Александру Сифт заснема с фотоапарата си невероятни снимки на летящ обект с форма на диск, носещ се в небето над гората. На 18-ти август 1968 г. военният техник Емил Барнеа също успява да фотографира необикновен летящ обект. По-късно, през 70-те, в района отново се наблюдават необясними светлини и се появяват нови предположения за посещения на НЛО.

Хоя Бачу – най-обитаваната от духове гора в света – е прочута с многобройните необясними събития, случващи се на територията й.

Сред най-известните феномени са внезапно появяващите се мистериозни кълба от светлина и безплътните женски гласове, идващи от незнайно къде. Всички тези неща се случват без разумно обяснение.

Хоя Бачу - мистериозната гора на Румъния

Някои хора вярват, че гората е вход към друго измерение.

В тъмната, непроходима вътрешност на Хоя Бачу са изчезвали много хора, наблюдавани са странни светлини, а вятърът сякаш говори. Носят се истории, че хората, които са влезли в гората и са имали щастието да излязат, нямат ясен спомен какво се е случило.

Една такава история разказва за 5-годишно момиченце, което се е изгубило в Хоя Бачу и се появява 5 години по-късно, невредимо, облечено в същите дрехи, които е носело в деня на изчезването си, без никакъв спомен какво е преживяло в този интервал от време.

Според друга история, свързана със странните паранормални явления в гората, документирани и разследвани през изминалите 50 години, тя е обитавана от призраците на румънски селяни, убити тук.

Смята се, че техните измъчени души са заключени в капан в пределите на гората и необяснимите случки са причинени от разярението и гнева им. Ужасени туристи разказват, че са зърнали техните призрачни лица – с ярко светещи очи и обвити в черна мъгла.

Хоя Бачу - мистериозната гора на Румъния

Тайнствената гора Хоя Бачу става все по-известна с необяснимите си явления и се превръща в едно от най-мистичните места не само в Трансилвания, но и на света. Няма как да се твърди със сигурност кое е действителност и кое не е. Ако се чувствате достатъчно смели, потърсете истината в Хоя Бачу сами..

- реклама -