МВР

19 задържани при проверки на МВР и НАП на морето

19 души са задържани при акция на МВР и НАП през последното денонощие. Проверени са общо 297 лица. Това е съобщил директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов пред агенция Фокус.

Акцията е започнала в 8 ч. вчера сутринта и е приключила днес.

Съставни са 31 акта за установяване на административни нарушения – неносене на документи за самоличност, нарушения на Закона за движение по пътищата, нарушения на Наредбата за опазване на обществения ред на Община Несебър и др.

Разкрити са 11 престъпления от различен характер – шофиране след употреба на наркотични вещества или алкохол, кражби, притежание на наркотични вещества и др.

Образувани са 6 бързи полицейски производства по различни престъпления, като само за нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 47 акта, посочиха от МВР – Бургас.

Проверени са 10 заведения. В една от големите дискотеки е установено, че не се издават касови бележки, а в друга е имало разлика в касовата наличност. Съставени с констативни протоколи.

Проверките продължават

По-рано вътрешният министър Румяна Бъчварова беше на внезапна среднощна проверка в курорта Слънчев бряг. Бъчварова даде висока оценка за работата на полицаите в района.

- реклама -