19-годишен почина по време на карантина заради COVID-19

19-годишният студент Фин Китсън почина в английския град Манчестър.Младежът е издъхнал в студентското си общежитие след силна паник атака по време на карантината, която е била наложена в кампуса заради огнище на COVID-19.

През последните четири седмици университетът в Манчестър се превърна в огнище на заразата и там бяха регистрирани над 1000 случая, поради което академичното ръководство взе решение да преустанови присъствените занятия и всички студенти да минат на електронно обучение.

Китсън е получил паник атаката, когато научил от своите състуденти, че всички трябва да се карантинират по общежитията си.

Причината – високия ръст на новозаразени с COVID-19 във висшето учебно заведение. По-късно здравните власти потвърдиха пред местни медии, че смъртта на студента няма нищо общо с новия коронавирус.

С публикация в Туитър бащата на починалото момче разкритикува слабата и ненавременна психологическа помощ. Според него тя трябва да бъде оказвана далеч по-адекватно на младите хора, когато ги поставят в такива ограничителни условия, каквото е налагането на карантина.

- реклама -