Луксът на Ердоган- да надникнем в резиденция Ал Сарай

Това е резиденцията Ал Сарай, в превод Белият дворец, в която живее турският президент Реджеп Таип Ердоган. Дворецът е разположени на площ 210 000 квадратни метра.

dvorec erdogan8jpgЛуксът на Ал Сарай

Ак Сарай има стотици стаи, галерии с антики и ценни картини. Килимите, по които ходят Ердоган и семейството, му струват близо 8 500 000 евро.

dvorec erdogan52jpg6 милиона евро са дадени само за врати, които са над 3 метра високи.

Следват ексцентричните капризи – тапети от розова коприна в банята – по близо 3000 евро ролката.

Златните чаши, в които първата дама пие чай, са по 300 евро всяка. Самият чай е по 1500 евро за килограм.

Задължителен „атрибут” за подобен дворец е противобомбеният бункер, както и специални зони за защита при нападение от химическо оръжие и подземни тунели. Инвестицията надхвърля  600 млн. евро.

Kade-zhiveyat-svetovnite-lideri-Snimki-Magazine-4-575x431Работната зона на турския президент се състои от шест огромни приемни и овален кабинет. Всичко е много добре шумоизолирано, както е използвана и най-модерната защита срещу подслушване.

655-402-svatbata-na-dyshteriata-na-erdogan-kubra-prisystvat-prezidentyt-abdullah-giulСъпругата на Ердоган – Емине Ердоган, майка на четири деца, не се отказва от шикозни тоалети и чанти.

Миналия октомври заради нея затвориха цял мол в Брюксел, докато напазарува за 2000 евро в бутик на “Лоншам”.

dvorec erdogan3jpg

Списание „Форбс“ припомня, че Ердоган се радва на състояние от над €250 млн.

Erdogan-s-kralya-na-Maroko-uie-e1457686467173Синът на Ердоган – Ахмет, който е в бизнеса с морските превози, се радва на богатство на около $80 млн.

Синовете на Ердоган – Ахмет и Билал – имат 5 вили в Истанбул за €6 млн.

 

- реклама -