Кои са тенденциите в пътуванията през 2018 г.

Наскоро платформата Airbnb оповести доклада си за тенденциите в пътуванията през 2018 г. Част от информацията не е изненадващо – всеки иска да отиде в Париж, някои ги привлича САЩ, други търсят екзотични дестинации.

Това, което прави впечатление, е увеличеният брой резервации на хижи сред природата – с цели 700 процента. Явно все повече хора искат да почиват на място без интернет и телефони.

И така, ако и вие сред тези търсачи на дивото и искате малко изолация  – ето кои са най-добрите за това места.

 

Забравете за вашия Twitter, Facebook или Pinterest в тази къща на прага на Националния парк Joshua Tree. Тя е изцяло захранвана от слънчеви панели и няма Wi-Fi или телевизия , за да може човек наистина да се наслаждава на изключително красива природа и да открие играта на светлини и сенки.

Ако искате с събудите с крясъка на маймуните, а не от пронизителния звън на будилника, изберете тази хижа в Трес Риос, Коста Рика.

С три акра земя, заобиколено от джунглата и близо до Тихия океан, това е място за тези, които искат да се чувстват далеч от света.

Този геодезичен купол в Чили, заобиколен от лимонови и авокадови дървета, може да се издига високо в национален парк, но все още е само на час път от Сантяго и Валпараисо.

Юртата в Yukon, Канада е на разположение през цялата година, но през зимата може да се насладите на безупречна гледка на северните светлини, което прави всичко толкова грандиозно.

Този екологична юрта в Малури, Калифорния, се намира в органична цитрусова ферма, но все пак е на по-малко от 3 километра от града – идеална за тези, които искат да се чувстват едно с природата, но и не твърде далеч.

- реклама -