180 000 долара за пица, заслужава ли си?

Към момента пицата е една от най-достъпните и популярни неща за ядене в целия свят.

В крайна сметка повечето пици струват само между 5 долара и 20 долара. Но ако сте в настроение за нестандартна пица, за която да похарчите повече пари, то може да погледнете към най-скъпите пици.

Най-скъпата пица на всички времена е Pierchic Pizza- 180 000 долара, първоначално направена, за да задоволи апетита на къщата на Мактум, управляващото кралско семейство на Дубай. Гарнитурите на тази пица, включително бели и черни трюфели, са частично отговорни за нейната огромна цена.

Ето топ 5 на най-скъпите пици на всички времена:

Pierchic Pizza – 180 000 долара

Pierchic Pizza е създадена в от най-зашеметяващите изискани ресторанти в Дубай, Pierchic. Създадена е от готвачи от световна класа и се сервира в елегантна трапезария. Пицата разполага с богатство от вносни съставки, включително бели и черни трюфели, френски гъши дроб, кашмирски шафран и бадеми от Иран.

Златната пица – 70 000 долара

Джими Доналдсън е един от най-популярните и финансово успешни създатели на YouTube. Той не е роден в богатство и охолство, но печели милиони, като създава уникални видеоклипове, фокусирани върху скъпи преживявания. През 2020 г. Джими плаща огромната сума, за да вкуси от златната пица. Тя включва десетгодишен пармезан сос бешамел, висококачествено японско говеждо месо, гъши дроб от долината на Хъдсън, вносни италиански бели трюфели и рядък вид хайвер.

Пица Луи XIII – 12 000 долара

Да вкусиш от тази пица е по-скоро преживяване, отколкото просто ядене, защото главният готвач Ренато Виола и неговият кетъринг екип пътуват до дома ви, за да приготвят тази пица. Съставките на пицата са подчертано елегантни и засищащи. Когато поръчате пица Луи XIII, можете да се насладите на три вида рядък хайвер, скариди, омар и органична биволска моцарела.

Trump Pizza – 10 000 долара

Първото, което трябв да уточним тук е, че това не е пица, пусната от някой от ресторантите в Trump Tower. Златният блясък на тази пица и скъпите топинги обаче напомнят за любовта на бившия президент към луксозните неща. Първоначално създадена през 2017 г., за да отпразнува победата на Тръмп за президентските избори, пица Тръмп беше от осем парчета, покрит със седем вида сирене, бели трюфели и хайвер. Отгоре на всяка пица се изписва думата „ТРЪМП“ с удебелени златни букви, добавяйки още повече пищност към пая.

Пица за влюбени – 8,180 долара

Свети Валентин е ден за влюбени, но през февруари 2008 г. Favitta’s Family Pizzeria реши, че това е и ден за пица. Този ресторант за пица в Рочестър, Ню Йорк, реши да създаде уникално ястие с пръстени, наречен Pizza for Lovers.

Тази пица, на цена от 8180 долара, беше оформена като сърце и се доставяше с бутилка шампанско Dom Perignon. И все пак, най-екстравагантният аспект на тази пица беше диамантеният годежен пръстен, поставен отгоре.

- реклама -