Петрич трафик Тъжа Русе ефективна присъда, бой, медици, Кирил Нойков Антонио маринов Ловеч здравна каса Три кладенци, мъж, жена, подпалена адвокати, съдилища, реформа

18-годишният шофьор, блъснал двама младежи на тротоар в Петрич, остава в ареста

Състав на Благоевградския окръжен съд е потвърдил взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд – Петрич по отношение на обвиняемия Г.П. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие, в резултат на което пострадали двама младежи, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

Инцидентът станал около 00:00 ч. на 16.08.2018 г. на ул. „Цар Борис III“ в гр. Петрич. Осемнадесетгодишният водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в този момент се намирали пешеходци.

Съдът е приел доводите на прокурора от Окръжна прокуратура – Благоевград, че съществува обосновано предположение, че лицето би могло да осуети или затрудни провеждането на разследването и събирането на доказателства по делото, както и опасност от укриването му и извършване на друго престъпление.

- реклама -