Бургас
сн. БГНЕС

18-годишен открадна ТИР и го обърна след преследване в Бургас – СНИМКИ

Минути преди полунощ в Бургас, 18-годишен е откраднал ТИР от паркинг и след преследване с полицията обърнал камиона на възлово кръстовище. Рано тази сутрин товарът от дървени плоскости все още е разпилян на кръговото при хотел „Мираж“ в морския град.

Маршрутът на автобусите от градския и междуградски транспорт, както и леките автомобили от комплексите „Изгрев“ и „Зорница“ се пренасочва по обходен маршрут.

За щастие при инцидента няма пострадали, но са настъпили значителни материални щети.

сн. БГНЕС

Инцидентът започва около 23.45 часа, когато служители от Пето Районно управление – Бургас забелязват в районна на бл. 39 в к-с „Изгрев“ – в еднопосочна улица, криволичещ ТИР, като подали сигнал със стоп-палка за спиране и извършване на полицейска проверка. Водачът не се съобразява с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта се включил в улица „Димитър Димов“, преминавайки с десен завой по ул. „Копривщица“, бул. „Демокрация“, ул. „Дунав“ и с десен завой по бул. „Стефан Стамболов“ в посока София.

ТИР-ът, последван от полицейски патрули и в района на кръговото кръстовище до хотел „Мираж“, се преобръща в дясно поради движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка. Камионът блокира бул. „Никола Петков“ в посока от к-с „Изгрев“ към Централна градска част и София и разсипва по пътното платно дървения материал, с който е бил натоварен.

Установено е, че зад волана на ТИР-а е 18-годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в комплекс „Славейков“.

Младежът стар познайник на полицията, като нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти, навършил е пълнолетие преди месец, но в предвид ковид-кризата все още не е пренасочен извън социалното жилище. Младежът не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на ТИР-а, паркиран в района на паркинг към завод „Кроношпан“, откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе.

Към момента 18-годишния младеж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС.

сн. БГНЕС

Пътната отсечка на бул. „Никола Петков“ е освободена от ТИР-а около 05.15 часа, когато товарният автомобил е изправен на гуми и изтеглен. В момента стоката, с която е бил натоварен – дървени плоскости от завод „Кроношпан“, се събира за да бъде възстановен нормалния пътен трафик.

- реклама -