Тереза Мей

Кой ще трябва да напусне Великобритания

Кой ще трябва да напусне Великобритания след като Тереза Мей поиска минимум 35 000 паунда годишен доход за  да можеш да работиш във Великобритания?

Кой ще остане на Острова и кой ще си трябва да си тръгне след като привържениците на Брекзит се оказаха мнозинство? Въпроси, на които няма еднозначен отговор.

А по-скоро отговорите са десетки и тикой от тях не е точен.

Последното изказване на новия стопанин на Даунинг стрийт 10 не внесе яснота. Напротив- предизвика недоумение.

Политиката на Тереза Мей за емигрантите предвижда праг от 35 000 паунда годишен доход като условие за оставане на Острова.

Критиците се противопоставиха- така ще бъдат депортирани квалифицирани кадри и перспективни дипломирали се млади хора.

 

Минималният праг от 35 000 паунда годишно като условие да останеш в Обединеното кралство е далече над средният годишен доход от £26,500 за страната. И още нещо – за пръв пър Великобритания поствя икономически критерий като условие за пребиваване в страната.

Кои са най- застрашените от тези критерии групи?

 

Студентите

Като изключим преподавателите и научните работници, студентите, след като се дипломират, трябва да напуснат Великобритания. Въпреки че са плащали по средно по 30 000 паунда годишно, за да учат в престижните британски университети.

Кембридж
Кембридж

Старт-ъп предприемачите

Едва ли предполагате, че стартиращ бизнес може да си позволи да плаща високи заплати. Да, високи! Защото 35 000 паунда са добър доход във Великобритания.

офис

Работещите в неправителствения сектор и благотворителните организации

Неправителственият сектор не е високо платен-така висококвалифицирани кадри ще са принудени да напуснат страната, поради финансовия праг, който те не могат да достигнат.

donate

Учителите

Учител

Медицинските сестри

Проблемът с недостиг на медицински сестри на Острова е добре известен и у нас. Това се оказа добра възможност за много квалифицирани кадри от България да устроят живота си там. Ако предложаната от Тереза Мей финансова мярка бъде приложена, определено ще има проблем в сектора.

доктор, медицинска сестра

 

Дори сред съпартийци Тереза Мей има критици, които не приемат тази финансова мярка, която да бъде приложена към чуждите граждани.

Какво ще предприеме новата обитателка на Даунинг стрийт остава загатка.

Така както не е ясно кога и как ще се случи Брекзит?

 

 

- реклама -