ГЕРБ подготвят промяна в Конституцията заради приватизацията (ВИДЕО)

Ще предложим на всички парламентарни групи да подкрепят с подписите си изменения в конституцията, свързани с проекта срещу давността за престъпления при приватизацията.

Парадоксалното е, че може би ще разчитаме на подписа на участник в тази приватизация, а именно на лидера на БСП Корнелия Нинова. Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Тъй като през 1997 г. МС и Министерството на търговията и туризма тогава основно се е занимавало с приватизация, основният приватизатор Корнелия Нинова фигурира в две заповеди на министъра на търговията и туризма тогава – едната е от юни 1997, в която заповед Нинова е визирана като нов член на съвета на директорите на външно търговско дружество. А два месеца по-късно вече в заповедта отново на министъра Нинова влиза в съвета на директорите на друго дружество – Техноимпекс ЕООД. Затова друго дружество сме говорили много, добави Атанасова.

Нинова, освен, че е управител на Техноимпекс ЕООД, заменя и друг неин партиен и в момента колега, г-н Спас Панчев. БСП ще се пребори ли със съвестта на собствения си лидер и дали ще подкрепи ГЕРБ в това начинание?

Очакваме златния пръст на Нинова при събирането на подписите за промени в конституцията, подчерта още Атанасова.

- реклама -