мотор

17-годишен без книжка премаза с мотор жена в Асеновград и избяга от местопрестъплението

Тежък пътен инцидент в Асеновградското село Долни Воден. 17-годишен младеж без книжка премаза на улицата 40-годишна жена. Тя е откарана в болница и е в кома, след като е открита да лежи в безпомощно състояние на пътното платно.

Мотористът е с две присъди и е избягал от мястото на инцидента.

Той е взел 250-кубиковия мотор от свой познат, който му дал да го покара, съобщи окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг.

„Младежът се качил да се повозят заедно с негов приятел. След което с висока скорост и без никакъв спирачен път блъскат жената, която е в тежко състояние и се бори за живота си. След това бягат от мястото на произшествието“, обясни още прокурора.

Спътникът прави опит да го спре водача и да се върнат, но той отказва. Тогава второто момче скача от мотора в движение. 17-годишният скрива превозното средство и оставя 100 лева на собственика, за да си оправи щетите, тъй като междувременно удря и една кола. След това най-спокойно се прибира.

Извършителят е осъждан два пъти и има четири акта за шофиране на МПС без книжка.

„Първият път е осъден на обществено порицание, а след това и на пробация. Всичките пъти той е бил задържан с мотор, явно е почитател на високите скорости“, обясни прокурор Попов.

Младежът ще бъде задържан за 72-часа и ще му бъде повдигнато обвинение. Същото чака и собственика на мотора, който много добре е знаел за страстта на малолетното лице, тъй като редовно му давал да кара.

„Не виждам по-логично действие, при положение, че това момче няма никакво намерение да се поправи. 42-годищният собственик на мотора му дава да кара за пети път, за пети път му дава възможност да направи тази беля. Това просто е изумително, не знам какво им е мисленето на тези хора и какво трябва да се случи, за да разберат какви престъпления извършват„, коментира Румен Попов.

Той разказа още, че 17-годишното момче винаги карало без каска и най-редовно дори без регистрационни номера.

Към момента пострадалата жена е в много тежко състояние и се бори за живота си. Всички участници в инцидента са от Долни Воден и се познават.

- реклама -