17-годишен без книжка и пиян се разби с мотор край къмпинг „Златна рибка“

17-годишен младеж от Созопол е приет в тежко състояние в УМБАЛ Бургас след катастрофа с мотор по пътя между Созопол и къмпинг Златна рибка, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал двайсетина минути след полунощ на 27 май. Младежът е управлявал мотоциклет „Кимко Пипъл“, но не успял да го овладее и катастрафорил самостоятелно. Освен, че нямал книжка, по-късно станало ясно,  че той е шофирал с 2,03 промила алкохол в кръвта. Концентрацията на алкохол е установена с кръвна проба взета след транспортирането на ранения в болницата. Взета е и проба за наркотици, чакат се резултатите.

Под въздействието на опиати е шофирал друг водач, който катастрофирал, падайки с мерцедес в  канавка по пътя Бургас-Варна. Инцидентът е станал около 11,30 ч. на 27 май, в района на местността „Кокалу“. Автомобилът с русенска регистрация е  управляван от 34-годишен мъж от Несебър. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества и техните аналози, като апаратът отчел положителен резултат за наличие на опиати. Водачът отказал да даде кръв и урина за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.
- реклама -