Срънчев бряг

Бизнесът в Слънчев бряг негодува срещу показните проверки

Съюзът на собствениците – Слънчев бряг първо приветства масираните проверки в комплекса, но сега негодува, защото проверяващите гонят туристите. Данъчни и полиция засилиха контрола си в комплекса след стрелбата па  Митьо Очите.

Днес се проведе редовното годишно отчетно общо събрание на Съюза на собствениците- Слънчев бряг, които излязоха със специален призив към проверяващите институции.

 „Демонстративността и афиширането на проверките в разгара на летния сезон е лоша услуга за туристическия бизнес, защото създава предпоставки за отлив на туристи – особено на българските и това, за съжаление, вече е факт“, заяви на събранието председателя на Съюза на собствениците  Елена Иванова.

Съюзът подготвя декларация относно проблема, която щебъде изпратена до министъра на туризма Николина Ангелкова, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

В декларацията се посочва, че проверки трябва да има, но те да не се превръщат в своебразно представление за туристите.

Хотелиери и ресторантьори в региона искат и спешна среща с представители на ресорните министерства.

На събранието днес бе взето решение за промяна на наименованието на сдружението – от „Съюз на собствениците – Слънчев бряг” на Български Черноморски туристически съюз. Целта е да се разшири обхватът му и да обедини Северното и Южното Черноморие, както и да привлече нови членове, собственици на обекти, в които се осъществява туристическа дейност.

На срещата хотелиерите отново изтъкнаха основните проблеми в туризма – липсата на инфраструктурни проекти, на четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг, липсата на квалифицирани кадри, недостиг и неефективна реклама на туристическия продукт.

- реклама -