16-годишно момче загина при тежка катастрофа в Търговищко

16-годишно момче загина при тежка катастрофа в Търговищко, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Пътният инцидент е станал в близост до разклона за Божурка.

Сигналът за него е получен в 00:30 ч. на тел. 112. Водачът на лек автомобил с търговищка регистрация, движещ се в посока Варна, е предприел неправилно изпреварване на влекач с варненска регистрация с прикачено към него полуремарке в забранен за маневрата участък от пътя.

Лекият автомобил е навлязъл в насрещната средна пътна лента и се е блъснал челно в правомерно движещ се в нея в посока София лек автомобил с немска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от Беломорци. В резултат автомобилът му е отскочил, застанал е на пътя на товарния автомобил и се е ударил в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно.

Пътуващ в лекия автомобил с немска регистрация 16-годишен младеж от Беломорци е починал на място. Пътуващ в другия лекия автомобил 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с опасност за живота.

- реклама -
gerb – 728×90 – 2022