Мумбай пожар загинали ранени

16 души загинаха при пожар в ресторант в Мумбай

16 души загинаха и над 30 бяха ранени при пожар в ресторант в търговския център „Камала Милз“ в индийската финансова столица Мумбай.

Това съобщи ТАСС, като се позовава на полицията на щата Махаращра.
Пожарът пламнал в ресторанта, разположен на покрива на четириетажната сграда, бързо обхванал цялото здание, предаде Асошиейтед прес, като се позовава на местната полиция.

Много от жертвите са млади жени, които са участвали в празнуване на рожден ден на покрива на сграда, където е заведението. В един момент избухват пламъците. Според лекарите жертвите са починали от задушаване, опитвайки се да се измъкнат от огнената стихия.

Репортер на АФП съобщи от мястото на инцидента, че ресторантът е бил пълен с овъглени мебели, кофи за лед и пепелници. „Четиринадесет души са загиналите, останалите жертви на пожара са били закарани в болница. Повечето от мъртвите са починали в резултат на задушаване“, съобщиха от местната болница. Полицията разследва случая и засега като на основни виновници за инцидента се гледа на собствениците на заведението.

По първоначални данни пожарът бил причинен от късо съединение. Според едии някои ресторанти и магазини, разположени в комплекса, не са спазвали мерките за безопасност.
В потушаването на огъня, продължило над пет часа, участвали осем пожарни машини.

- реклама -