фенове, финала
сн. БГНЕС

150 души арестувани след финала на Шампионската лига

Полицията е задържала около 150 участници в безредиците, които се разиграха по улиците на Париж по време и след края на финала от Шампионската лига в Лисабон. В него ПСЖ загуби от Байерн Мюнхен с 0:1.

„В нощта на на финала на Шампионската лига правоохранителните органи извършиха 148 ареста за вандализъм, насилие и хвърляне на различни предмети по полицията. Издадени са и 404 глоби за липса на маска на места, където това е задължително“, се казва в комюнике на полицейската префектура на  Париж.

сн. БГНЕС

Още преди края на двубоя започнаха сблъсъци между фенове и полиция на стадион „Парк де Пренс“ в Париж. Там имаше организирано излъчване на финала. След като двубоят приключи, феновете получиха възможност да се съберат на Шан-з-Елизе. Там движението беше блокирано, но феновете решиха да пробият кордона. В резултат на това полицията е използва сълзотворен газ.

Според префектурата, преди излъчването и по време на финала полицейски служители са инспектирали барове и кафенета в района на Шан-з-Елизе. Посетителите на местата, където собствениците не са осигурили спазването на социална дистанция и други превантивни мерки, са били изведени на улицата. Самите заведения са били затворени.

- реклама -