Скопие

15 жертви на лошото време в Скопие

Най-малко 15 души са загинали в следствие на проливните дъждове през нощта срещу неделя в Скопие. Най-пострадали са населените места в североизточната част на Скопие, предаде БГНЕС.

Жертвите са на различна възраст. В момента се извършва тяхната идентификация.

Според жители на Ченто и Стайковци, сред загиналите има и деца, както и цяло семейство, удавило се в собствения си дом. В опит да се спасят жителите се качили по покривите на къщите, когато нивото на водата се покачило. Очевидци твърдят, че нивото на водата е стигнало два метра.

Стотици автомобили и къщи бяха наводнени. Десетки граждани останаха блокирани в колите си и търсеха помощ през социалните мрежи.

https://www.youtube.com/watch?v=VyY8EI4Eoq8

Днес следобед се очаква от Центъра за управление на кризи да се получи официална информация за природното бедствие и последиците от него. В 14 ч. местно време ще се проведе извънредно заседание в общината. На него ще бъдат обсъдени мерките, които властите трябва да вземат.

Скопие

Няколкостотин метра от пътя Шипковица-Бродец край Тетово са напълно затрупани от кална маса и камъни. В района има огромни свлачища, а на места и дупки с дълбочина около 10 метра. Селата Бродец, Вешала и Бозовце са напълно откъснати от света.

Нивото на местните реки застрашително се е повишило.

- реклама -